Sita za testiranje


 

Firma Endecotts lahko izdela in dobavi različna sita za testiranje po želji  uporabnika.

 

Sita s certifikatom

Sitom, ki so izdelana v skladu z nacionalnimi standardi, je priložen certifikat o skladnosti. Opremljena so s tablico s serijsko številko, ki omogoča popolno sledljivost.

 

Sita, ki so podvržena pregledu

Sita, izdelana po ISO 3310: BS 410-1: 2000, v skladu s členom 5.2, tabeli 4 in stolpcu 2 in 3, ki so podvržena specialnemu pregledu, so registrirana in opremljena z ustreznim certifikatom o pregledu, iz katerega je razvidna povprečna dimenzija mreže.

 

Sita, ki so podvržena kalibraciji

Sita, izdelana po ISO 3310: BS 410-1: 2000, v skladu s členom 5.2, tabeli 4 in stolpcu 2 in 3, ki so podvržena kalibraciji, so registrirana in opremljena z ustreznim certifikatom o kalibraciji, iz katerega je razvidno število odprtin v mreži, njihova povprečna dimenzija in standardni odklon.

 

Enakovredna sita

Dvema ali večim testnim sitom, ki  ustrezajo vzorcem, s podobnimi karakteristikami odprtin, je priložen certifikat o kalibraciji z označbo (ujemanje s sitom serijske št....).

Sita z zmanjšano toleranco

Testna sita, pri katerih je srednja specificirana toleranca sejanja zmanjšana za 30%. Vsako sito je opremljeno s kalibracijskim certifikatom, na katerem je naveden nivo tolerance in meritev.

 

Servisni pregledi sit

Uporabljena sita so pregledana in preverjena s primernimi specifikacijami in vsebujejo ustrezne kalibracijske certifikate.

 

Sita polovične višine

Za sejanje majhnih količin vzorca so na voljo sita polovične višine sledečih premerov: 38, 100, 150, 200, 250, 300, 315, 400, 450 mm in 3, 8, 12 in 18 co. Izdelana so lahko v izvedbi z žičnato mrežo  ali z izsekanimi odprtinami različnih dimenzij.

 

Sita z odprtinami majhnih dimenzij

Za analizo zelo finih praškastih vzorcev firma Endecotts izdeluje vrsto sit izdelanih iz elektro-jedkane nikelj plošče z okvirji iz nerjaveče pločevine premera 100 mm. Na voljo so z edinstvenimi samočistilnimi odprtinami velikosti od 75 do 5 mikronov.

 

Sita za mokro sejanje

Za vzorce, pri katerih se zahteva separacija s pomočjo vode, so na voljo sita s premerom 8 col in globine 4 ali 8 cole, oziroma v njihovi ekvivalentni metrični izvedbi, s široko izbiro dimenzij mrež in okvirji, izdelanimi iz medenine ali nerjaveče pločevine.

 

Globoka sita

Uporabna predvsem v gradbeništvu in industriji cementa. Globoka sita premera 450 mm, globine 300 mm, z okvirjem izdelanim iz galvansko zaščitene pločevine, so na voljo v izvedbi z žičnato mrežo ali z izsekanimi luknjami.

 

Sita za sejanje s pomočjo dovoda zraka

Sita so specialno oblikovana za sejanje s pomočjo dovoda zraka. Na voljo so sita premera 200 mm z okvirjem izdelanim iz medenine ali nerjaveče pločevine in velikim izborom dimenzij odprtin mreže.

 

 

Sita za žitarice

Sita, uporabna za sejanje zrn in žitaric. Na voljo v medeninasti izvedbi okvirjev, premera 200 mm, mreža je izdelana iz galvansko zaščitene pločevine, z podolgovato izsekanimi odprtinami različnih dimenzij, v skladu z ISO 5233

 

Zbirne posode in pokrovi sit

Pokrovi, zbirnini panoji in zbirne posode so lahko izdelani iz medenine, nerjaveče pločevine ali galvansko zaščitene pločevine, sledečih premerov: : 38, 100, 150, 200, 250, 300, 315, 400 in 450 mm, kakor tudi 3, 8, 12 ali 18 col. Na voljo tudi v polovični višini.

 

Žepna izvedba sit

Zelo kvalitetna žepna izvedba sit primerna za sejanje majhne količine vzorcev, tako v laboratoriju ali na terenu. Sita so izdelana iz medenine z zamenljivimi mrežami različnih odprtin. Kompletu je priložena krtačka za čiščenje in prenosna torbica.

 

Rešeta

Za testiranje agregatov. Izdelana v skladu z EN 933-3: 1997 iz nerjaveče pločevine, lahke konstrukcije v velikosti 300 x 300 mm

 

 

Ločevalnik vzorcev

Ročni ločevalnik Endecotts za enkratno ali večkratno porazdelitev najrazličnejših vzorcev. Pri tem je pomembno, da pri ločevanju vzorci obdržijo prvotne lastnosti. Na voljo sta dva modela, izdelana iz nerjaveče pločevine z velikostjo rež 6,35 mm (1/4 cole) ali 12,7 mm (1/2 cole).

 

 

Oprema za mokro sejanje

Za mokro sejanje je na voljo set ustrezne opreme prilagojene sejalnikoma Octagon in EFL. Set opreme vključuje zgornjo ploščo za pritrditev sit, Perspex pokrov z vodnim priključkom, set tesnil in zbirno posodo z odtokom vode.


Na Vrh
Obvestila:
Dodatne informacije po telefonu 01/437 93 76 ali 041 757 786 in
e-mailu: info@orbit-lab.si

Povezave