Namizni sušilnik FBD 2000

 

Enostavna in unčinkovita metoda sušenja pred analizo. Namizna izvedba sušilnika za hitro sušenje kemikalij, živil in mineralov pred sejalno analizo ali ostalimi testi.

Hitrost sušenja: čas sušenja do 1 minute

Zmogljivost: boljši izkoristek toplote zagotavlja hitrejše in bolj enotno sušenje kot običajni sušilniki, mikrovalovna pečica ali vakumski sušilnik

Prilagodljivost: ustreza večini zrnatih in praškastih vzorcev

Ponovljivost rezultatov: preciznost nastavitvenih funkcij zagotavlja enoten postopek sušenja in ponovljivost rezultatov

Enostavna uporaba: enostavne nastavitve in nadzor

 

Sušilnik FBD 2000 je kompakten namizni sušilnik, ki deluje na vroči zrak. Močan dovod zraka omogoča hitro in učinkovito sušenje. Pretok zraka zagotavlja ločeno mešanje, minimizira tveganje obrabe vzorca in ne ustvarja grudic.

Zaradi velikega izbora nastavitev je idealen za delo v laboratoriju in primeren za široko paleto vzorcev.

Močan tok zraka zagotavlja večji izkoristek toplote in posledično bolj enotno sušenje v primerjavi z ostalimi metodami sušenja, kot npr. sušenje v sušilniku, mikrovalovni pečici ali vakumskem sušilniku.

Čas sušenja vzorca, ki je potreben pred  sejalno analizo, je običajno nekaj sekund do 1 minute. Po 15 minutah sušenja, je vzorec popolnoma suh.

Delovanje sušilnika FBD 2000:

Močan ventilator dovaja veliko količino segretega zraka v posebno cev v kateri se nahaja vzorec. Pretok zraka prehaja skozi razpršilec, s pomočjo katerega se zrak razprši in premeša vzorec. Filterska vrečka zapira drugi konec cevi in zadržuje vzorec, medtem ko je prepustna za zrak in vlago.

Nadzor temperature:

Zrak segreva 2 kW električni grelec. Temperaturo je možno regulirati in nastaviti do 200oC. Krmilni sistem nadzoruje temperaturo in zagotavlja stabilnost v okviru 1oC

Nastavitev časa delovanja:

Vgrajen timer omogoča pred-nastavitev časa delovanja. S tem je sušilni proces časovno opredeljen in nadzorovan. Po končanem ciklu sušenja je slišen zvočni signal in aparat se samodejno izklopi.

Pretok zraka:

Pretok zraka in hitrost mešanja je možno brezstopenjsko regulirati od 0,4 do 2,4 m3/min pri hitrosti 0,9 do 5 m/s. Optimalni nivo se doseže z opazovanjem vzorca znotraj steklene cevi.

Filterska vrečka:

Filterska vrečka je običajno izdelana iz nylona ali terylena. Na voljo so tudi vrečke iz drugih materialov, ki ustrezajo bolj agresivnim pogojem mešanja pri višjih temperaturah


Na Vrh
Obvestila:
Dodatne informacije po telefonu 01/437 93 76 ali 041 757 786 in
e-mailu: info@orbit-lab.si

Povezave