Ultrazvočni čistilec sit

 

Najboljši način čiščenja sit:

Sita bi morali očistiti po vsaki sejalni analizi in jih po čiščenju shraniti na ustrezno mesto. Delce, ki se zagozdijo v odprtine mreže, običajno lahko odstranite tako, da sito obrnete in z rahlimi udarci po okvirju le ti odpadejo.

Trdovratnejši delci se lahko odstranijo z ustrezno oblikovano ščetko, ki je učinkovita pri čiščenju sit z odprtinami mreže nad 1 mm. Za sita z odprtinami mreže pod 1 mm pa je najboljši način čiščenja z ultrazvočnim čistilnikom.

Ultrazvočni čistilnik firme Endecotts je namensko oblikovan za čiščenje testnih sit, uporaben pa je tudi za običajno laboratorijsko rabo. Delo z njim je enostavno, čiščenje pa izredno unčinkovito.

V celoti je izdelan iz nerjaveče pločevine. Ergonomsko oblikovana kontrolna plošča omogoča pregledno in enostavno upravljanje s čistilnikom.

Kapaciteta kadi je 10,5 lit organske raztopine. Opremljen je s štirimi visoko frekvenčnimi 30 – 40 KHz regulatorji frekvence. Sita s premerom do 200 mm oziroma 8’’ se vstavijo v posebno držalo, ki zagotavlja najugodnejši položaj sita pri čiščenju. Delci, ki so bili ujeti v mrežo, prosto padajo na zbirni pladenj na dnu čistilnika, ki ga očistite ob menjavi raztopine.

Kontrolna plošča uporabniku nudi sledeče nastavitve:

Temperatura raztopine: 25 - 80oC (vključeno / izključeno)

Nastavitev časa čiščenja: 0 – 59 min

Ultrazvočno čiščenje: vključeno / izključeno


Tehnični podatki

 

Tloris:

340 x 270 mm

Višina:

350 mm

Teža:

10 kg

Nastavitev časa:

0 – 59 minut

Poraba energije:

200VA RMS (ultrazvočno čiščenje, 250VA (grelna enota)

Izhodna moč:

20 Watt / Liter

Napajanje:

230V  50Hz

Na voljo so tudi druge napetosti


Na Vrh
Obvestila:
Dodatne informacije po telefonu 01/437 93 76 ali 041 757 786 in
e-mailu: info@orbit-lab.si

Povezave