Konzistometer
Konzistometer je cenovno ugoden in vzdržljiv instrument, ki omogoča natančno preverjanje laboratorijskih ali proizvodnih vzorcev glede na standarde za konsistenco, viskoznost ali pretok. Zavzame malo prostora na delovni mizi, vendar je verjetno najpreprostejša in najbolj natančna metoda za izvajanje različnih testov, povezanih s pretokom. Že zdaj se pogosto uporablja v kemični, barvni, kozmetični in živilski industriji. Konzistometer omogoča izvajanje različnih testov pretoka, pri čemer se uporabi en sam parametrični kazalnik, in to lahko izvajamo v katerem koli obdobju pod čim bolj enakimi pogoji. Konzistometer ali Bostwick konzistometer je izdelan iz nerjavečega jekla 316, ki je primeren za živila, in je opremljen z natančnimi gravurami na razdaljah 0,5 cm. Za zagotovitev natančne reproduktibilnosti se instrument izravna s pomočjo nastavitvenih vijakov in dušilke
PREDNOSTI IZDELKA
- Poceni
- Enostavnost uporabe
- Primeren za različne teste
- Zagotavlja dosledno platformo za testiranje
- Zahteva do 100 ml vzorca
- Konstrukcija iz nerjavečega jekla 316 za hrano
- Vgravirane oznake za natančne rezultate
- Nivelirni vijaki in libela omogočajo natančno nastavitev
- Na voljo kot standardna ali razširjena različica
LASTNOSTI
Application | preverjanje laboratorijskih ali proizvodnih vzorcev glede na standarde konsistence, viskoznosti ali pretoka |
Length | standardna izvedba: 355 mm podaljšana izvedba: 415 mm |
Trough length | standardna izvedba: 240 mm podaljšana izvedba: 300 mm |
Width | standardna izvedba: 83 mm podaljšana izvedba: 83 mm |
Height | standardna izvedba: 110 - 139 mm podaljšana izvedba: 110 - 139 mm |
PRINCIP DELOVANJA
Izmerjeni vzorec do 100 ml se namesti v rezervoar za vrati konzistometra.
Vrata se sprostijo s pritiskom na ročico za sprostitev ključavnice - vzmetno delovanje zagotavlja, da se odprejo v trenutku.
Ko tekočina teče po instrumentu, je mogoče njen napredek natančno izmeriti z uporabo graduirane lestvice. S primerjavo pretoka z določenimi časovnimi obdobji je mogoče izračunati fizikalne lastnosti vzorca.