Titracija je običajna tehnika, ki se uporablja v kemiji, kjer raztopino z znano koncentracijo, imenovano titrant, dodamo raztopini, ki vsebuje neznano koncentracijo analita, dokler kemijska reakcija ne doseže merljive končne točke. Količina titranta, uporabljena za dosego končne točke, se uporablja za določanje koncentracije analita. To je preprost postopek in titriranje je mogoče izvesti ročno (z uporabo birete ali digitalnega titratorja Hach) ali pa z avtomatskim titratorjem, kot je Hach AT1000 / KF1000.
Kje se uporabljajo titracije?
V mnogih panogah je nujno poznati koncentracijo izdelka, vrste ali kemične funkcije, da se zagotovi največja učinkovitost postopka in kakovost končnega izdelka. Pogoste aplikacije vključujejo:
Pitna voda / Odpadna voda
Hrana / pijača (brezalkoholna pijača, sok, pivo, vino, mleko, začimbe, čips, sir, juha)
Petrokemična
Bioplin
Ali potrebujem samodejni titrator?
Izvajanje ročne titracije je zelo subjektiven postopek in meritve se lahko od operaterja do operaterja bistveno razlikujejo, tudi v istem laboratoriju z isto opremo. Pri podjetju Hach z veseljem podpiramo vaše potrebe po ročnem titriranju, vendar verjamemo, da so se številne panoge razvile do ravni, ki zdaj zahtevajo avtomatizirano titracijo. Avtomatizirani instrumenti zmanjšujejo napake operaterja, izboljšujejo učinkovitost in vam navsezadnje dajejo zaupanje, da zaupate svojim rezultatom.
Ključne prednosti samodejnega titratorja v primerjavi z ročnim titratorjem
Kaj je naslednje?
Ko ocenjujete svoje potrebe glede na parametre, obsege, predpise in možnosti titratorja, se vam zdi, da je izbira avtomatiziranega titratorja za vašo situacijo zapletena. Zaradi tega Hach ponuja nov pristop z nedavno predstavljeno linijo avtomatskih titratorjev Titralab AT1000 in KF1000. S Hachom lahko izberete svoj paket aplikacij in nato izberete ustrezen instrument in pribor.